Fjallraven

Засновник компанії Fjällräven Аке Нордін (Åke Nordin) почав продавати свої перші рюкзаки в 1960 році, але знайома нам всім емблема з'явилася далеко не відразу. В той момент логотип був швидше «ілюстрацією»: на малюнку була зображена лисиця, що біжить з пагорба. Одного разу Аке знову відвідав стокгольмський магазин Friluftsmagasinet (нині Naturkompaniet), де продавалися перші рюкзаки Fjällräven, і у нього з'явилася ідея логотипу.

Засновник компанії Fjällräven Аке Нордін (Åke Nordin) почав продавати свої перші рюкзаки в 1960 році, але знайома нам всім емблема з'явилася далеко не відразу. В той момент логотип був швидше «ілюстрацією»: на малюнку була зображена лисиця, що біжить з пагорба. Одного разу Аке знову відвідав стокгольмський магазин Friluftsmagasinet (нині Naturkompaniet), де продавалися перші рюкзаки Fjällräven, і у нього з'явилася ідея логотипу.

І тоді зібралися разом сам Аке, менеджер магазину Friluftsmagasinet Ерланд Вестерберг (Erland Westerberg) і менеджер з маркетингу Нілс Хіллман (Nils Hillman). Вони влаштували мозковий штурм, під час якого малювали прямо на зім'ятих серветках в тісній кухні магазину.


Рюкзаки Fjallraven (Fjällräven) - история логотипа


Ці ескізи були відправлені графічному дизайнеру К'єлль Олссону (Kjell Olsson), який розробив остаточний дизайн. Часу було обмаль, тому як каталог продукції Friluftsmagasinet вже готувався до друку. Але йому це вдалося. Так з'явився на світ малюнок згорнутого калачиком песця. Це логотип, який одного разу отримає світове визнання. Усі творці погодилися з тим, що хороший логотип повинен бути чітким і лаконічним, використовуватися у всіх форматах і розмірах і бути компактним, щоб не займати багато місця. Чим більше начерків робили, тим більше мінімалістичним ставало зображення песця. В результаті залишилися тільки голова і хвіст.


Рюкзаки Fjallraven (Fjällräven) - история логотипа


Що стосується напису Fjallraven, то творче тріо зупинилося на шрифті Frankfurter. Олссон зауважив, що округлі, акуратні букви дуже гармонійно поєднуються з концепцією бренду. Хто ж придумав, що песець буде підморгувати? Тут думки розходяться. Хіллман стверджує, що це була його ідея, і його підтримує Олссон. Аке наполягає на тому, що саме він додав полярної лисички «хитринку». Як би там не було, логотип користувався неймовірним успіхом.

У 2009 році компанія Fjallraven виграла престижну щорічну нагороду Signumpriset, її присуджують скандинавської організації, яка, як вважається, найкращим чином сприяла розвитку свого бренду. Серед минулих переможців - Absolut Vodka, Carlsberg, Volvo і Bang & Olufsen. Журі Signumpriset заявило, що Fjällräven, продемонстрував, як вірність концепції бренду може сприяти успіху компанії протягом багатьох років. Вони похвалили Fjallraven за вірність логотипу песця і те, що власники не піддалися спокусі модернізувати його.


Рюкзаки Fjallraven (Fjällräven) - история логотипа


Згорнута калачиком арктична лисиця (пісец) з блискучим поглядом - це логотип, який тепер можна зустріти скрізь: на вулицях великого міста, в лісі і дикій природі. Дослідження ринку показує, що 95% шведів поважають бренд і з повагою до нього ставляться. Для графічного дизайнера К'єлла Олссона це було лише одним з численних завдань, пов'язаних з виробництвом каталогу продукції Friluftsmagasinet. Йому ніколи не спадало на думку звинуватити Аке за години, які він витратив на логотип, але пісець, безумовно, є найуспішнішим логотипом, який він розробив за свою кар'єру.


Рюкзаки Fjallraven (Fjällräven) - история логотипа


Створений Олссон і Хіллманом логотип настільки функціональний і гарний, що Аке ніколи не приходило в голову змінити або замінити його. До недавнього часу. Після 50 років інтенсивного використання, малюнок довелося модернізувати, щоб його можна було використовувати в цифрових форматах. Дизайнеру шрифтів Горану Содерштрому (Göran Söderström) з компанії Letters of Sweden було доручено створити новий унікальний шрифт Fjällräven, який отримав назву Arctic Fox - це перероблений Frankfurter. Тепер логотип з песцем як і раніше пізнаваний, і в той же час відповідає новим вимогам до універсальності та легкості читання.

Докладніше
на сторінку
Показані 1 - 20 із 975 товарів
  • Fjallraven 1960 Logo Belt
    1 764 грн
    Fjallraven 1960 Logo Belt
    (119958)

    Fjallraven 1960 Logo Belt – це класичний та практичний ремень, виготовлений з міцного полотна з переробленого поліестеру. Він оснащений металевою пряжкою з логотипом FJALLRAVEN  1960 року та має ширину 4 см і довжину 120 см. Кінець ременя також має металевий наконечник, щоб зменшити знос і запобігти зачіпанню та перетиранню тканини. Завдяки своїй...

    1 764 грн
  • Fjallraven Kanken Mini Shoulder Pads (Warm Yellow)
    420 грн 840 грн
    Fjallraven Kanken Mini Shoulder Pads (Warm Yellow)
    (54438)

    Артикул: 7323450724276 Пом'якшуючі накладки Fjallraven Kanken Mini Shoulder Pads (Warm Yellow) або захисні лямки, для рюкзака Fjallraven Kanken Mini. Вони призначені для комфортного перенесення важких речей. Накладка охоплює (охоплює) навколо стропу-лямку і закріплюється липучкою. Замкніть кнопку зверху і вона утримає накладку на місці, щоб та не ковзала по ременям.

    420 грн 840 грн
    Зменшена ціна!
  • Fjallraven Kanken Mini Shoulder Pads (Peach Pink)
    420 грн 840 грн
    Fjallraven Kanken Mini Shoulder Pads (Peach Pink)
    (54439)

    Артикул: 7323450522445 Пом'якшуючі накладки Fjallraven Kanken Mini Shoulder Pads (Peach Pink) або захисні лямки, для рюкзака Fjallraven Kanken Mini. Вони призначені для комфортного перенесення важких речей. Накладка охоплює (охоплює) навколо стропу-лямку і закріплюється липучкою. Замкніть кнопку зверху і вона утримає накладку на місці, щоб та не ковзала по ременям.

    420 грн 840 грн
    Зменшена ціна!
  • Fjallraven Gear Pocket
    1 092 грн
    Fjallraven Gear Pocket
    (120382)

    Fjallraven Gear Pocket - це легкий, зручний чохол для дрібного приладдя.

    1 092 грн
  • FJALLRAVEN Kids Snowball Hat 77371.520
    1 436 грн
    FJALLRAVEN Kids Snowball Hat 77371.520
    (54498)

    Артикул: 7323450547561 Шапка Kids Snowball Hat Цвет: Uncle Blue Размер: One Size

    1 436 грн
  • FJALLRAVEN Kids Snowball Hat 77371.356
    1 436 грн
    FJALLRAVEN Kids Snowball Hat 77371.356
    (54499)

    Артикул: 7323450547554 Шапка Kids Snowball Hat Цвет: Dark Garnet Размер: One Size

    1 436 грн
  • Fjallraven Gear Bag
    1 554 грн
    Fjallraven Gear Bag
    (120374)

    Fjallraven Gear Bag - фірмовий органайзер із міцної тканини G -1000 HeavyDuty з подвійним вощінням, який захищає його вміст від вологи або забруднення. Ідеально підходить для туалетної сумки середнього розміру або для зберігання ремонтного обладнання, лижного воску, шнурів і електронних приладів, аптечки першої допомоги і т.п.

    1 554 грн
  • Fjallraven Vardag Classic Beanie
    1 613 грн
    Fjallraven Vardag Classic Beanie
    (120017)

    Fjallraven Vardag Classic Beanie - це в'язана шапка з м'якого переробленого поліестеру. Ідеально підходить як для повсякденного використання, так і на відкритому повітрі, оскільки відводить вологу. В'язана в два шари з загнутим краєм і логотипом спереду.

    1 613 грн
  • Fjallraven 1960 Logo Headband
    1 844 грн
    Fjallraven 1960 Logo Headband
    (119864)

    Fjallraven 1960 Logo Headband - ця пов'язка на голову стане альтернативою шапці в холодні зимові дні, коли вуха залишаються в теплі, а голова не перегрівається. Завдяки двошаровому трикотажному матеріалу, пов'язка еластична і добре сидить на голові. Матеріал на 95% складається з шерсті мериноса, велика вишита емблема Fjällräven Sweden 1960 є відмінною...

    1 844 грн
  • Fjallraven Vardag Langtradarkeps
    1 974 грн
    Fjallraven Vardag Langtradarkeps
    (120360)

    Fjallraven Vardag Langtradarkeps - класична кепка далекобійника з високою посадкою, жорстким козирком, сіткою з боків і ззаду, регульованою застібкою. Така модель кепки завжди актуальна, завжди буде модною, а завдяки якісним й довговічним матеріалом залишиться з вами на довгі роки. Відмінною рисою Vardag Langtradarkeps є традиційний, вишитий логотип на...

    1 974 грн
  • Fjallraven Gear Bag Large
    1 974 грн
    Fjallraven Gear Bag Large
    (120379)

    Fjallraven Gear Bag Large - це багатофункціональна, міцна сумочка із G -1000 HeavyDuty з подвійним вощенням, який захищає його вміст від вологи або забруднення. Ідеально підходить в ролі великої туалетної сумки або для упаковки одягу, ремонтного обладнання, електроніки, предметів першої допомоги і т.п. Доступно в декількох різних кольорах, щоб ви могли...

    1 974 грн
  • Fjallraven Classic Knit Hat
    2 075 грн
    Fjallraven Classic Knit Hat
    (120256)

    Fjallraven Classic Knit Hat - це дуже тепла двошарова в'язана шапка із м'якої, пружної вовни мериноса, яка "не кусається". Ідеальна для повсякденного використання та поїздок на природу. Вовна має здатність відводити вологу та зберігати тепло навіть у вологому стані.

    2 075 грн
  • Fjallraven High Coast Pocket
    2 226 грн
    Fjallraven High Coast Pocket
    (120366)

    Fjallraven High Coast Pocket - зручна невелика сумка з переробленого нейлону. Ідеально підходить, якщо ви просто хочете взяти з собою найнеобхідніше в поїздках та в повсякденному житті в місті. Основне відділення досить велике для смартфона та паспорта. Внутрішня сітчаста кишеня та зовнішня кишеня на блискавці дозволяють легко підтримувати порядок....

    2 226 грн
  • Fjallraven Merino Lite Hat
    2 306 грн
    Fjallraven Merino Lite Hat
    (120257)

    Fjallraven Merino Lite Hat - це зручна в'язана шапка із вовни мериноса. Дуже універсальна модель, яку можна носити круглий рік. Край широкий і ребристий. Вовна мериноса відмінно зберігає тепло навіть у вологому вигляді. Шапка з антибактеріальним ефектом. У складеному вигляді вона поміщається до кишені.

    2 306 грн
  • Fjallraven Ovik Knit Hat
    2 306 грн
    Fjallraven Ovik Knit Hat
    (120016)

    Fjallraven Ovik Knit Hat - це в'язана шапка з м'якої вовни для повсякденного життя та холодів. Симпатичний жакардовий візерунок - чудова пара до популярного светра Ovik від FJALLRAVEN. Шапка має край, в'язаний "резинкою", і маленький шкіряний логотип збоку. Вовна виробляється з дотриманням етичних норм і гуманним ставленням до тварин.

    2 306 грн
  • Fjallraven Passport Wallet
    2 436 грн
    Fjallraven Passport Wallet
    (120380)

    Fjallraven Passport Wallet - цей гаманець ідеально підходить для подорожей, місце для всіх предметів першої необхідності і деяких інших. Практичний і зносостійкий гаманець для подорожей із міцного G -1000 HeavyDuty з G -1000 Original всередині. Тонкий формат для подорожей з відділеннями для паспорта (максимальні розміри 125 х 90 мм) і відкритими кишенями...

    2 436 грн
  • Fjallraven Kanken Hip Pack
    2 520 грн
    Fjallraven Kanken Hip Pack
    (120316)

    Fjallraven Kanken Hip Pack - це практична компактна поясна сумка від шведського бренду Fjallraven. Сумка виготовлена ​​з того ж міцного та водонепроникного матеріалу Vinylon F, з якого виробляють легендарні "канкени".

    2 520 грн
  • Fjallraven Ulvo Hip Pack Medium
    2 646 грн
    Fjallraven Ulvo Hip Pack Medium
    (120109)

    Fjallraven Ulvo Hip Pack Medium - ця поясна сумка, саме те, що потрібно якщо ви хочете мати з собою мінімум речей. Міцна тканина Fjällräven Bergshell, виготовлена ​​з переробленого нейлону, захистить від несподіваного дощу ваші речі, а світловідбивний логотип зробить вас помітнішим на дорозі.

    2 646 грн
  • Fjallraven Abisko Summer Hat
    2 646 грн
    Fjallraven Abisko Summer Hat
    (120318)

    Fjallraven Abisko Summer Hat - це капелюх від сонця з широкими полями із швидковисихаючого прохолоджучого матеріалу G -1000 Lite. Забезпечує чудовий захист від сонця, як для обличчя, так і для шиї, під час піших прогулянок, веслування або на відкритому повітрі. М'які поля, які можна скласти з боків і утримувати на місці за допомогою кнопок. Регульований...

    2 646 грн
  • Fjallraven High Coast Hip Pack
    2 646 грн
    Fjallraven High Coast Hip Pack
    (120321)

    Fjallraven High Coast Hip Pack - це легка й компактна поясна сумка High Coast Hip Pack від шведського бренду Fjallraven вмістить всі необхідні у місті предмети: гроші, банківські картки, ключі й телефон. Основне відділення закривається на блискавку і має відкриту внутрішню кишеню та карабін для ключів. Сумка також має дві кишені на блискавці – спереду і...

    2 646 грн
Показані 1 - 20 із 975 товарів