Fjallraven

Засновник компанії Fjällräven Аке Нордін (Åke Nordin) почав продавати свої перші рюкзаки в 1960 році, але знайома нам всім емблема з'явилася далеко не відразу. В той момент логотип був швидше «ілюстрацією»: на малюнку була зображена лисиця, що біжить з пагорба. Одного разу Аке знову відвідав стокгольмський магазин Friluftsmagasinet (нині Naturkompaniet), де продавалися перші рюкзаки Fjällräven, і у нього з'явилася ідея логотипу.

Засновник компанії Fjällräven Аке Нордін (Åke Nordin) почав продавати свої перші рюкзаки в 1960 році, але знайома нам всім емблема з'явилася далеко не відразу. В той момент логотип був швидше «ілюстрацією»: на малюнку була зображена лисиця, що біжить з пагорба. Одного разу Аке знову відвідав стокгольмський магазин Friluftsmagasinet (нині Naturkompaniet), де продавалися перші рюкзаки Fjällräven, і у нього з'явилася ідея логотипу.

І тоді зібралися разом сам Аке, менеджер магазину Friluftsmagasinet Ерланд Вестерберг (Erland Westerberg) і менеджер з маркетингу Нілс Хіллман (Nils Hillman). Вони влаштували мозковий штурм, під час якого малювали прямо на зім'ятих серветках в тісній кухні магазину.


Рюкзаки Fjallraven (Fjällräven) - история логотипа


Ці ескізи були відправлені графічному дизайнеру К'єлль Олссону (Kjell Olsson), який розробив остаточний дизайн. Часу було обмаль, тому як каталог продукції Friluftsmagasinet вже готувався до друку. Але йому це вдалося. Так з'явився на світ малюнок згорнутого калачиком песця. Це логотип, який одного разу отримає світове визнання. Усі творці погодилися з тим, що хороший логотип повинен бути чітким і лаконічним, використовуватися у всіх форматах і розмірах і бути компактним, щоб не займати багато місця. Чим більше начерків робили, тим більше мінімалістичним ставало зображення песця. В результаті залишилися тільки голова і хвіст.


Рюкзаки Fjallraven (Fjällräven) - история логотипа


Що стосується напису Fjallraven, то творче тріо зупинилося на шрифті Frankfurter. Олссон зауважив, що округлі, акуратні букви дуже гармонійно поєднуються з концепцією бренду. Хто ж придумав, що песець буде підморгувати? Тут думки розходяться. Хіллман стверджує, що це була його ідея, і його підтримує Олссон. Аке наполягає на тому, що саме він додав полярної лисички «хитринку». Як би там не було, логотип користувався неймовірним успіхом.

У 2009 році компанія Fjallraven виграла престижну щорічну нагороду Signumpriset, її присуджують скандинавської організації, яка, як вважається, найкращим чином сприяла розвитку свого бренду. Серед минулих переможців - Absolut Vodka, Carlsberg, Volvo і Bang & Olufsen. Журі Signumpriset заявило, що Fjällräven, продемонстрував, як вірність концепції бренду може сприяти успіху компанії протягом багатьох років. Вони похвалили Fjallraven за вірність логотипу песця і те, що власники не піддалися спокусі модернізувати його.


Рюкзаки Fjallraven (Fjällräven) - история логотипа


Згорнута калачиком арктична лисиця (пісец) з блискучим поглядом - це логотип, який тепер можна зустріти скрізь: на вулицях великого міста, в лісі і дикій природі. Дослідження ринку показує, що 95% шведів поважають бренд і з повагою до нього ставляться. Для графічного дизайнера К'єлла Олссона це було лише одним з численних завдань, пов'язаних з виробництвом каталогу продукції Friluftsmagasinet. Йому ніколи не спадало на думку звинуватити Аке за години, які він витратив на логотип, але пісець, безумовно, є найуспішнішим логотипом, який він розробив за свою кар'єру.


Рюкзаки Fjallraven (Fjällräven) - история логотипа


Створений Олссон і Хіллманом логотип настільки функціональний і гарний, що Аке ніколи не приходило в голову змінити або замінити його. До недавнього часу. Після 50 років інтенсивного використання, малюнок довелося модернізувати, щоб його можна було використовувати в цифрових форматах. Дизайнеру шрифтів Горану Содерштрому (Göran Söderström) з компанії Letters of Sweden було доручено створити новий унікальний шрифт Fjällräven, який отримав назву Arctic Fox - це перероблений Frankfurter. Тепер логотип з песцем як і раніше пізнаваний, і в той же час відповідає новим вимогам до універсальності та легкості читання.

Докладніше
на сторінку
Показані 101 - 120 із 972 товарів
  • Fjallraven Kanken Hip Pack (Clay)
    2 520 грн
    Fjallraven Kanken Hip Pack (Clay)
    (41472)

    Артикул: 7323450644284 Поясна сумка Fjallraven Kanken Hip Pack (Clay) дозволяє переносити ваші найцінніші речі в надзвичайно компактному розмірі, при цьому залишатися на одній хвилі з всесвітом Kanken. Розширюючи визначення того, чим може бути Всесвіт Kanken, це грайлива і проста маленька сумка з міцної тканини Vinylon F, буде служити Вам так само довго як і інші речі Всесвіту...

    2 520 грн
  • Fjallraven Kanken Hip Pack (Graphite)
    2 520 грн
    Fjallraven Kanken Hip Pack (Graphite)
    (41476)

    Артикул: 7323450644277 Поясна сумка Fjallraven Kanken Hip Pack (Graphite) дозволяє переносити ваші найцінніші речі в надзвичайно компактному розмірі, при цьому залишатися на одній хвилі з всесвітом Kanken. Розширюючи визначення того, чим може бути Всесвіт Kanken, це грайлива і проста маленька сумка з міцної тканини Vinylon F, буде служити Вам так само довго як і інші речі...

    2 520 грн
  • Fjallraven Kanken Hip Pack (Royal Purple)
    2 520 грн
    Fjallraven Kanken Hip Pack (Royal Purple)
    (54409)

    Артикул: 7323450724450 Поясна сумка Fjallraven Kanken Hip Pack (Royal Purple) дозволяє переносити ваші найцінніші речі в надзвичайно компактному розмірі, при цьому залишатися на одній хвилі з всесвітом Kanken. Розширюючи визначення того, чим може бути Всесвіт Kanken, це грайлива і проста маленька сумка з міцної тканини Vinylon F, буде служити Вам так само довго як і інші речі...

    2 520 грн
  • Fjallraven Kanken Hip Pack (Arctic Green)
    2 520 грн
    Fjallraven Kanken Hip Pack (Arctic Green)
    (54411)

    Артикул: 7323450724467 Поясна сумка Fjallraven Kanken Hip Pack (Arctic Green) дозволяє переносити ваші найцінніші речі в надзвичайно компактному розмірі, при цьому залишатися на одній хвилі з всесвітом Kanken. Розширюючи визначення того, чим може бути Всесвіт Kanken, це грайлива і проста маленька сумка з міцної тканини Vinylon F, буде служити Вам так само довго як і інші речі...

    2 520 грн
  • Fjallraven Kanken Hip Pack (Deep Turqoise)
    2 520 грн
    Fjallraven Kanken Hip Pack (Deep Turqoise)
    (54413)

    Артикул: 7323450690120 Поясна сумка Fjallraven Kanken Hip Pack (Deep Turqoise) дозволяє переносити ваші найцінніші речі в надзвичайно компактному розмірі, при цьому залишатися на одній хвилі з всесвітом Kanken. Розширюючи визначення того, чим може бути Всесвіт Kanken, це грайлива і проста маленька сумка з міцної тканини Vinylon F, буде служити Вам так само довго як і інші речі...

    2 520 грн
  • Fjallraven Ulvo Hip Pack Medium (Mountain Blue)
    2 646 грн
    Fjallraven Ulvo Hip Pack Medium (Mountain Blue)
    (29275)

    Артикул: 7323450519629 Поясна сумка Fjallraven Ulvo Hip Pack Medium (Mountain Blue) - є частиною серії High Coast, що говорить про її універсальності і практичності на кожен день. Основним матеріалом є остання розробка компанії - міцна і водонепроникна тканина Fjällräven Bergshell, яка на 31% складається з переробленого нейлону.

    2 646 грн
  • Fjallraven Ulvo Hip Pack Medium (Red Gold)
    2 646 грн
    Fjallraven Ulvo Hip Pack Medium (Red Gold)
    (29851)

    Артикул: 7323450519605 Поясна сумка Fjallraven Ulvo Hip Pack Medium (Red Gold) - є частиною серії High Coast, що говорить про її універсальності і практичності на кожен день. Основним матеріалом є остання розробка компанії - міцна і водонепроникна тканина Fjällräven Bergshell, яка на 31% складається з переробленого нейлону.

    2 646 грн
  • Fjallraven Ulvo Hip Pack Medium (Black)
    2 646 грн
    Fjallraven Ulvo Hip Pack Medium (Black)
    (30824)
    1 Рейтинг

    Артикул: 7323450519612 Поясна сумка Fjallraven Ulvo Hip Pack Medium (Black) - є частиною серії High Coast, що говорить про її універсальності і практичності на кожен день. Основним матеріалом є остання розробка компанії - міцна і водонепроникна тканина Fjällräven Bergshell, яка на 31% складається з переробленого нейлону.

    2 646 грн
  • Fjallraven High Coast Hip Pack (Black)
    2 646 грн
    Fjallraven High Coast Hip Pack (Black)
    (41436)

    Артикул: 7323450642914 Fjallraven High Coast Hip Pack (Black) - легка і стильна поясна сумка з переробленого нейлону. Ідеально підходить для одноденних поїздок і подорожей. Може складатися в свою власну кишеню (сама в себе) для того щоб займати мінімум місця в сумці або валізи, коли не використовується.

    2 646 грн
  • Fjallraven High Coast Hip Pack (Shark Grey)
    2 646 грн
    Fjallraven High Coast Hip Pack (Shark Grey)
    (41440)

    Артикул: 7323450598204 Fjallraven High Coast Hip Pack (Shark Grey) - легка і стильна поясна сумка з переробленого нейлону. Ідеально підходить для одноденних поїздок і подорожей. Може складатися в свою власну кишеню (сама в себе) для того щоб займати мінімум місця в сумці або валізи, коли не використовується.

    2 646 грн
  • Fjallraven High Coast Hip Pack (Navy)
    2 646 грн
    Fjallraven High Coast Hip Pack (Navy)
    (49616)

    Артикул: 7323450598235 Fjallraven High Coast Hip Pack (Navy) - легка і стильна поясна сумка з переробленого нейлону. Ідеально підходить для одноденних поїздок і подорожей. Може складатися в свою власну кишеню (сама в себе) для того щоб займати мінімум місця в сумці або валізи, коли не використовується.

    2 646 грн
  • Fjallraven High Coast Hip Pack (Green)
    2 646 грн
    Fjallraven High Coast Hip Pack (Green)
    (49618)
    1 Рейтинг

    Артикул: 7323450598242 Fjallraven High Coast Hip Pack (Green) - легка і стильна поясна сумка з переробленого нейлону. Ідеально підходить для одноденних поїздок і подорожей. Може складатися в свою власну кишеню (сама в себе) для того щоб займати мінімум місця в сумці або валізи, коли не використовується.

    2 646 грн
  • Fjallraven High Coast Hip Pack (Rowan Red)
    2 646 грн
    Fjallraven High Coast Hip Pack (Rowan Red)
    (49619)

    Артикул: 7323450598228 Fjallraven High Coast Hip Pack (Rowan Red) - легка і стильна поясна сумка з переробленого нейлону. Ідеально підходить для одноденних поїздок і подорожей. Може складатися в свою власну кишеню (сама в себе) для того щоб займати мінімум місця в сумці або валізи, коли не використовується.

    2 646 грн
  • Fjallraven Ulvo Hip Pack Medium (Hokkaido Orange)
    2 646 грн
    Fjallraven Ulvo Hip Pack Medium (Hokkaido Orange)
    (53427)

    Артикул: 7323450689704 Поясна сумка Fjallraven Ulvo Hip Pack Medium (Hokkaido Orange) - є частиною серії High Coast, що говорить про її універсальності і практичності на кожен день. Основним матеріалом є остання розробка компанії - міцна і водонепроникна тканина Fjällräven Bergshell, яка на 31% складається з переробленого нейлону.

    2 646 грн
  • Fjallraven Kanken Laptop Case 15 (Peach Pink)
    2 058 грн 2 940 грн
    Fjallraven Kanken Laptop Case 15 (Peach Pink)
    (19318)

    Артикул: 7323450464370 Чохол для ноутбуку Fjallraven Kanken Laptop Case 15 (Peach Pink) - допоможе захистити 15-дюймовий ноутбук, адже з нею також практично і зручно якщо ви носите ноутбук з собою кожен день або відправляється в подорож. В якості основного матеріалу використовується добре відома тканина G -1000 HeavyDuty Eco S (65% поліестер, 35% бавовна) яка добре захищає...

    2 058 грн 2 940 грн
    Зменшена ціна!
  • Fjallraven Kanken Laptop Case 15 (Frost Green)
    1 470 грн 2 940 грн
    Fjallraven Kanken Laptop Case 15 (Frost Green)
    (19321)
    1 Рейтинг

    Артикул: 7323450464400 Чохол для ноутбуку Fjallraven Kanken Laptop Case 15 (Frost Green) - допоможе захистити 15-дюймовий ноутбук, адже з нею також практично і зручно якщо ви носите ноутбук з собою кожен день або відправляється в подорож. В якості основного матеріалу використовується добре відома тканина G -1000 HeavyDuty Eco S (65% поліестер, 35% бавовна) яка добре захищає...

    1 470 грн 2 940 грн
    Зменшена ціна!
  • Fjallraven Ulvo Hip Pack Large (Black)
    3 108 грн
    Fjallraven Ulvo Hip Pack Large (Black)
    (29849)

    Артикул: 7323450488857 Поясна сумка Fjallraven Ulvo Hip Pack Large (Black) - є частиною серії High Coast, що говорить про її універсальності і практичності на кожен день. Основним матеріалом є остання розробка компанії - міцна і водонепроникна тканина Fjällräven Bergshell, яка на 31% складається з переробленого нейлону.

    3 108 грн
  • Fjallraven Ulvo Hip Pack Large (Red Gold)
    3 108 грн
    Fjallraven Ulvo Hip Pack Large (Red Gold)
    (40258)

    Артикул: 7323450533373 Поясна сумка Fjallraven Ulvo Hip Pack Large (Red Gold) - є частиною серії High Coast, що говорить про її універсальності і практичності на кожен день. Основним матеріалом є остання розробка компанії - міцна і водонепроникна тканина Fjällräven Bergshell, яка на 31% складається з переробленого нейлону.

    3 108 грн
  • Fjallraven Vardag 16 (Cabin Red)
    2 352 грн 3 360 грн
    Fjallraven Vardag 16 (Cabin Red)
    (34409)
    1 Рейтинг

    Артикул: 7323450522810 Рюкзак Fjallraven Vardag 16 (Cabin Red) проста міська модель, яка підійде для нетривалих прогулянок або поїздці на роботу/навчання. Ця модель відмінно підійде, як заміна складним і громіздким рюкзакам, функціонально модель дуже проста, і створювалася як проста і легка модель на кожен день.

    2 352 грн 3 360 грн
    Зменшена ціна!
  • Fjallraven Vardag 16 (Black)
    2 352 грн 3 360 грн
    Fjallraven Vardag 16 (Black)
    (34418)

    Артикул: 7323450522827 Рюкзак Fjallraven Vardag 16 (Black) проста міська модель, яка підійде для нетривалих прогулянок або поїздці на роботу/навчання. Ця модель відмінно підійде, як заміна складним і громіздким рюкзакам, функціонально модель дуже проста, і створювалася як проста і легка модель на кожен день.

    2 352 грн 3 360 грн
    Зменшена ціна!
Показані 101 - 120 із 972 товарів